Mom&more

Secretul nu este iubirea

Intr-o relatie nu inseamna ca nu sunt momente de tensiune. Sunt si cu siguranta daca au fost vor mai fi, insa trebuiesc domolite si gasita o rezolvare. Ideea e sa iti poti privi jumatatea cum s-ar zice, pe voi doi impreuna si in acel moment instinctul sa iti dicteze sa il cuprinzi cu drag in brate si sa il saruti. Sa poti spune “E minunat omul asta al meu si este minunata viata fiindca ne-a adus impreuna”.

Nu iubirea este secretul. Iubirea nu e o garantie pentru fericire. Este necesara dar nu suficienta. Trebuie sa va doriti mult amandoi sa lucrati unul cu celalalt si nu impotriva celuilalt. Sa va auziti atunci cand vorbiti si mai ales, atunci cand va certati. Sa gasiti modalitati de reducere spre minim a furiei, frustrarilor si dorintei de combatere. Incetati sa mai cautati argumente pentru a inchide gura ci mai degraba pentru a deschide inima.

“Imi pare rau, iarta-ma, am gresit”. Sunt cuvinte absolut magice atunci cand le intelegi, le folosesti si le accepti. Traim intr-o lume tot mai falsa si neincrezatoare, dar, relatia cu omul iubit nu este despre lume, este despre voi doi, dezbracati de vulnerabilitati. A recunoaste ca ai gresit este o asumare a responsabilitatii ca vei incerca sa nu se repete.

Glumiti mult, oricand, oriunde. Nu va atacati in puncte sensibile emotional si nu spuneti orice doar pentru a lovi dur. Nu cautati sa produceti suferinta, niciodata (chiar daca poate unoeri ati mai produs).

Atunci cand va certati, ascultati-va cu atentie ca sa stiti ce sa reparati, nu ca sa fie o intrecere in cine castiga si il dovedeste pe celalalt.

Structura unei discutii construite pe ”ascult partial ce spui, fiindca ma concentrez pe ce replica buna sa iti arunc”, nu aduce un final bun, pentru nimeni, nici macar pentru acela care are falsa impresie ca a castigat cearta. Care este castigul daca la final nu exista cooperare si intelegere? O relatie unde exista iubire nu are cum sa lase loc de razboi.

Relatia nu este o lupta de putere, este despre voi doi mai puternici impreuna nu unul impotriva celuilalt, nici macar atunci cand va certati unul cu celalalt.

Sursa foto : pinterest

Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.

 

Advertisements

2 thoughts on “Secretul nu este iubirea

Comments are closed.