Mom&more

Despre parinti…

Ce spune medicul Peteris Klava – “60-70% dintre parinti sunt nebuni de legat”

Tot mai multi parinti ar spune ca muncesc mult, sunt obositi si nu reusesc sa aiba grija de toate. Este un argument foarte comod insa nu rezolvi nimic daca apelezi la scuze.
Societatea de astazi nu este dezvoltata. Oamenii au ajuns sa aiba mai multa grija de animale decat de copii. Animalele sunt hranite cu hrana speciala si intotdeauna la timp, sunt spalate, pieptanate, pupate, in timp ce milioane de copii nu au parte de asa ceva.
Oare asta este civilizatie sau ignoranta mintilor limitate?
In ziua de azi sunt anulate toate normele morale si peste tot auzim vorbindu-se despre democratie. Occidentul se descompune moral, iar oamenii nu mai au nici un fel de limite despre ce se poate si ce nu se poate, ce este bine si ce este rau.

Complexul barbatilor
Cine credeti ca ar trebui sa fie responsabilul pentru educatia copiilor intr-o familie?
In orice familie totul incepe de la tata. Dar tatii degradeaza, multi barbati au fost crescuti doar de mame, ca urmare a uriasei rate de divorturi, care este in continua crestere. Mamele singure de regula cresc copii carora nu le pot transmite barbatia, responsabilitatea, intelepciunea pe care trebuie sa le aiba viitorul cap de familie.
Daca privesti copilul ca pe o fiinta sufleteasca, atunci potentialul sau devine nelimitat si aceasta atitudine ii va asigura un viitor frumos insa parintii au de obicei cu totul alte prioritati – bani, distractii, ambitii…

Rolul dragostei
Multi parinti inteligenti, cu studii superioare, culti, sufera esec in ce priveste educatia copiilor.
Studiile si diploma nu neaparat te umplu de omenie. Poti citi zeci, sute de carti despre educatia copiilor, dar daca nu ai baza, adica dragostea pentru copil, nici un fel de tehnici nu vor face din tine un parinte bun. Psihoterapeutii francezi au dovedit ca omul care este mangaiat pe cap de 32 de ori pe zi, devine mai fericit si se dezvolta mai repede.
Dragostea poate fi inteleasa ca si concept si ca stare. Ca si concept dragostea presupune responsabilitate, educarea unor valori inalte in copil, dorinta de a-ti face cu demnitate datoria de parinte. Dragostea este daruire, compasiune si rabdare.

Sursa foto: Pinterest

Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.

Advertisements