Sfatul specialistului – ingrijirea dintilor potrivita varstei copiilor

Dintii sanatosi se mentin printr-o igiena riguroasa, lucru care se aplica si in cazul celor mici. Invata-l pe cel mic sa se spele pe dinti dimineata si seara, inainte de culcare, fie ca dintii sunt temporari sau definitivi. Nu va fi greu sa faci asta, mai ales ca acum exista paste de dinti cu gust placut si periute mici, adaptate cavitatii lor bucale (pentru 6-24 luni, pentru 2-4 ani, pentru 5-7 ani, pentru baieti si fete, si pentru copiii de peste 7 ani, cat si paste de dinti pentru diferitele etape de crestere a copilului).

4-24 de luni
Este varsta la care bebelusilor incep sa le apara dintii. Cand apare primul dinte, e timpul sa incepeti periajul. Periuta Oral-B Stages 1 este conceputa pentru curatarea dintilor abia aparuti si a gingiilor sensibile.
Parintii trebuie sa stie ca de la varsta de 6 luni copilul trebuie sa se familiarizeze cu periuta de dinti, iar periajul se va face cu miscari circulare, avand grija sa nu se raneasca gingia.
Dentitia temporara incepe sa-si faca aparitia de la 4-6 luni si este completa cam in jurul varstei de 2 ani jumatate – 3. In aceasta perioada se acorda atentie periajul dentar si alimentatiei sanatoase, care au un rol decisiv in a avea dinti permanenti sanatosi, fara carii.

2-4 ani
La aceasta varsta copiii invata sa se spele pe dinti, iar dintii lor de lapte cresc in continuare. periute-stage21Deoarece gura lor este mica, iar mana nu foarte sigura, este important sa alegeti o periuta care sa li se potriveasca.
De la varsta de 3 ani, puteti alege o periuta electrica pentru copii. Ea va va ajuta sa le asigurati micutilor o igiena dentara pe care ei nu o pot obtine, neavand tehnica si indemanarea necesara.
Nici dumneavoastra nu puteti sa-I spalati cu ajutorul unei periute manuale fiindca va va fi greu sa curatati fiecare suprafata a fiecarui dinte. Faceti cu ei mici jocuri pentru a crea un ritual placut in jurul acestui obicei sanatos.

5-7 ani
La aceasta varsta, molarii definitivi incep sa creasca, in timp ce unii dinti de lapte cad. Copiii se spala singuri pe dinti dar inca invata cum sa manevreze periuta corect. Este varsta la care principala problema este lipsa de rabdare. Micutul va vrea sa incheie spalatul pe dinti dupa cateva zeci de secunde, neasigurand igienizarea orala potrivita.
Oral-B vine in intampinarea parintilor cu ajutorul periutei electrice Mickey Mouse care canta dupa un minut, invatand astfel copiii sa se spele pe dinti mai mult timp.

+8 ani
Copiii de 8 ani si mai mari au dinti de lapte, dinti permanenti dar si dinti lipsa. Este important ca ei sa se perieze foarte bine, dar toate aceste schimbari pot sa le sensibilizeze gingia. Datorita perilor combinati, periuta Oral-B Stages 4 ajuta copiii sa isi curete gura cat mai eficient.

Cu siguranta cei mici vor fi incantati sa testeze pastele de dinti Oral-B Stages, cu gust de fructe, pe al caror ambalaj sunt imprimate personaje amuzante din desene animate.w-pasta-stages
Pentru un periaj dentar la copii, se utilizeaza un volum de pasta de dinti de marimea unui bob de mazare pentru a preveni ingestia unor cantitati prea mari de fluor, deoarece ei nu stiu sa clateasca corect.

La fel de importante sunt si vizitele bianuale la cabinetul dentar, iar in cazul in care copilul se plange de dureri, apelati la medic imediat.

Pentru mai multa inspiratie si rezultate eficiente, va atasez o imagine pe care o puteti descarca respectiv printa si o puteti atasa undeva in baie pentru ca perierea dintisorilor celor mici sa fie si mai distractiva.infografic-oralb

Surse foto: Google & Dental health
Sursa articol: Csid

Leave a Comment